Sănătate ca la carte -proiect național

Clasele step by step de la Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare “ Bistrița împreună cu Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională București și LIDL-România, derulează proiectul național ,,Sănătate ca la carte în care sunt implicați copii, părinți și cadre didactice.

Scopul proiectului este dezvoltarea unor deprinderi pentru o viaţă echilibrată a copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani prin adaptarea conţinutului activităţilor şcolare şi continuarea procesului de învăţare în familie. În plus, provocarea pe care o propune acest proiect este adoptarea în familie a unui stil de viaţă sănătos şi asimilarea de către copii a cunoştinţelor necesare pentru a lua decizii corecte.

Elementul central al pro­iectului îl constituie editarea şi tipărirea cărţii „Sănătate ca la carte“ sub semnătura dr. Florin Ioan Bălănică şi dr. Elena Iuliana Mihai. Având forma unei reviste de aplicaţii şcolare, cartea conţine 36 de pagini ilustrate, pline de informații utile pentru copii şi părinţi, jocuri şi aplicaţii educative, reţete sănătoase pentru cei mici şi familiile lor.

În cadrul sesiunilor de înâlnire cu elevii și părinții s-au desfășurat următoarele activități având ca temă :

  • Ø Piramida alimemtelor
  • Ø Cât și cum mâncăm
  • Ø Alergii și intoleranțe
  • Ø Mișcarea, prieten important
  • Ø Apa, izvor de sănătate
  • Ø La masă cu prietenii

Au urmat o serie de discuții, mese rotunde, activități practice, prezentări PPT, propuneri de rețete , jocuri și activități sportive.