Proiect educativ ”ARC PESTE TIMP”

Domeniul: cultural–artistic - folclor, tradiţii, obiceiuri

Perioada de implementare: octombrie 2017 – iunie 2018

Grup tinta: 200 de elevi din ciclul primar şi gimnazial

Activitatea 1 Holocaustul în România” –participarea elevilor din clasele a VIII-a, (30 de elevi), la o masă rotundă pe tema “Holocaustul- formă a discriminării” şi depunere de flori şi lumânări la monumentul victimelor holocaustului din faţa Sinagogii Bistriţa cu prilejul comemorării zilei Holocaustului în României ( 9 octombrie)

 Activitatea 2  “România mea”- activitatea principală - expoziţie de creaţii artistice realizate într-o tehnică la alegere (desene, colaje, poezii, proză, fotografie etc.) cu ocazia zilei de  1 Decembrie de către elevii ciclului primar şi gimnazial (câte 5/clasă) la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” şi la Şcoala Gimn. „Ştefan cel Mare”; prezentare de proiecte pe tema Marea Unire văzută de copii şi sceneta Povestea Unirii la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” de către 30 de elevi din cls. a VII-a B (28.XI- 4. XII. 2017)

Provinciile istorice românești, Moldova, Țara Românească, Basarabia, Bucovina și Transilvania, au fost întruchipate în personaje reale, de către elevii clasei a VII-a B, de la școala noastră, care s-au reîntâlnit și îmbrățișat după multe veacuri în care au stat despărțite – aceasta a fost esența spectacolului „România mea”, dedicat Marii Uniri, pus în scenă de elevi la Clubul Cultural CoșBook al Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Mai multe detalii si poze aici

Activitatea 3“ Crăciun în Bistriţa” – atelier de lucru pentru confecţionarea unor ornamente tradiţionale de Crăciun organizat la Muzeul Judeţean Bistriţa-Năsăud; recital colinde în sala festivă a şcolii.

Activitatea 4 „Când l-au ales pe Cuza domn”-  scenete “Moş Ion Roată şi Unirea” şi „Moş Ion Roată şi Cuza Vodă”

Activitatea 5 „Unitate în diversitate”- vizionare de filme/ prezentări power-point

Activitatea 6 „Ziua Eroilor neamului”- depuneri de flori