ISTORICUL SCOLII 

              Şcoala s-a înființat în 1 septembrie 1990, pe lânga Liceul cu Program Sportiv Bistrița. Din 5 noiembrie 1990 este scoala cu statut juridic propriu, sub numele de Școala generala Nr. 6 Bistrita. Din 7 ianuarie 2013 unitatea şcolară îşi schimbă denumirea în Şcoala Gimnazială ,, Ştefan cel Mare"  Bistriţa.

            Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare, Bistriţa a început anul şcolar 2022-2023 în condiţii optime. Unitatea noastră are în prezent, un număr de 1105 elevi înscrişi (643 elevi la ciclul primar şi 462 la ciclul gimnazial).  Vom funcţiona cu un număr de 41 de clase (24 la ciclul primar si 17 la ciclul gimnazial) şi pentru că avem doar 36 săli de clasă, clasele a III-a tradiţional îşi vor desfăşura orele după-amiază.  Majoritatea sălilor de clasă sunt dotate cu  sistem audio-video, sistem de protecţie şi pază, cu smartboard-uri şi video-proiectoare achiziţionate de Primăria Bistriţa prin proiectul ”E-învățare în municipiul Bistrița” şi smart-TV –uri achiziţionate de Asociaţia de Părinţi a şcolii.           

            În dotarea şcolii se află un alt corp de clădire în care funcţionează : un cabinet de asistenţă psiho-pedagogică, un cabinet de logopedie, un cabinet pentru profesorul de sprijin şi un cabinet medical. Şcoala beneficiază de o sală de sport şi un teren de sport reabilitat.

            În prezent, elevii şi cadrele didactice sunt implicate într-un număr mare de proiecte, din care unele internaţionale, europene şi desfăşoară activităţi în colaborare cu diverse instituţii din comunitare precum Primăria Bistriţa, Consiliul local, Protopopiatul Bistriţa, Agenţia Antidrog, ISU, diverse ONG-uri. Asociaţia de Părinţi  (PJ) sprijină dezvoltarea culturii organizaţionale a şcolii.