ISTORICUL SCOLII 

Scoala s-a înființat în 1 septembrie 1990, pe lânga Liceul cu Program Sportiv Bistrița. Din 5 noiembrie 1990 este scoala cu statut juridic propriu, sub numele de Școala generala Nr. 6 Bistrita. Din 7 ianuarie 2013 unitatea şcolară îşi schimbă denumirea în Şcoala Gimnazială ,, Ştefan cel Mare"  Bistriţa.

Școala funcționează cu clase de la învățământul primar (clasele Pregătitoare-IV) și învățământul gimnazial (clasele V-VIII).

Școala a funcționat pana in 3 februarie 2001 in cladiri improprii, în spații apartinând altor școli.

Noul local al scolii cuprinde 38 săli de clase, 4 cabinete (biologie, chimie-fizica, informatica, istorie-geografie,).

In 19 decembrie 2002 s-a dat in folosinta sala de sport,cu o suprafata de 594 m², cu dotarile coraspunzatoare, cu teren de tenis, handbal, baschet si volei.

Scoala beneficiaza de asemenea de un teren de sport in suprafata de 1394 m²,avand amenajat teren de handbal si groapa de sarituri.

Pe langa clasele primare, functioneaza 12 clase in alternativa educationala « step by step » . Elevii claselor de «step by step» stau la scoala in fiecare zi de luni până joi de la ora 8:00 la ora 16:00 şi vineri de la ora 8:00 la ora 15:00. Elevii fiecarei clase sunt impartiti pe 4 sau 5  centre, fiecare centru rotindu-se prin materiile zilei respective. Singurele materii pe care clasa le studiaza impreuna sunt limba engleza, religia, muzica si educatia fizica. Elevii au o pauza intre orele 12:00 si 14:00 cand iau pranzul în cantina școlii.

Scoala noastră se mândrește cu formația sa de dans folcloric, pregatită de unul dintre învățătorii săi. Echipa de handbal a școlii a obținut numeroase premii la competitii nationale si locale.

MATERII SI ORAR

Planul cadru de invatamant cuprinde 7 arii curriculare:

  • Matematica si stiinte
  • Om si societate
  • Arte
  • Educatie fizica si sport
  • Tehnologii
  • Consiliere

In functie de planul cadru , numarul de ore la clase difera:

  • Clasa a V-a – 26 ore (maxim)
  • Clasa a VI-a - 28 ore (maxim)
  • Clasa a VII-a – 29 ore (maxim)
  • Clasa a VIII-a –30 ore (maxim)

Scoala a avut un număr variabil de clase si elevi, maximul de dezvoltare fiind anul 1993-1994 cand au functionat 53 de clase cu un număr de 1358 elevi. In acest an şcolar funcţionează 40 de clase cu un număr total de 1094 elevi. Exista 23 clase primare si 17 clase gimnaziale.

Elevii studiază: limba română, limba engleză, limba franceză, limba latină, istorie, geografie, biologie, chimie, fizică, matematică, desen, muzică, religie, tehnologii,informatică, educaţie fizică şi sport. Există profesor de sprijin, logoped şi consilier pentru elevii cu nevoi speciale.