Întâlnire Erasmus + la Ștefan

In perioada  22-26 oct. 2018, a avut loc cea de-a doua mobilitate Erasmus+ din cadrul proiectului The Impact of Consumerism on our Envirorment,proiect cu finantare europeana, în care școala noastră este parteneră. Așadar, școlile partenere, Masarykovo Gymnazium Strendi Zdravotini Szkola a Vysri Odborna, Vsetin, Cehia, în calitate de  coordonator și I.I.S. Gobetti Marchesini Casale, Arduino,din  Italia, Secondary School Grorgi Izmirliev, Gorna Oryahovitsa, din Bulgaria și Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, Bistrița din Romania,în calitate de parteneri și-au dat mâna în această săptămână  în vederea realizării de activități educative  cu  privire la consumul de orice fel pe plan mondial, domeniul proiectului de față.

 În calitate  de gazdă, școala noastră a realizat agenda întâlnirii într-o maniera atractivă și constructivă.

Astfel în prima zi, după cuvântul de bun venit adresat de doamna director Lucica Iacob și turul școlii, s-au desfășurat  jocuri de cunoaștere ale echipelor participante, s-au realizat ecusoane din materiale reciclabile pe care elevii le vor purta pe tot parcursul intâlnirii, precum și copacul impresiilor primei zile, activitățile fiind atractive și distractive în acelasi timp, urmărind dezvoltarea unor abilități și competențe specifice.

 

 

 

 Cea de-a doua zi, a deschis o noua perspectivă asupra învățării, de data aceasta venindu-ne în sprijin doamna inginer Adriana Bartha, de la Direcția Silvică Bistrița și câștigatorii locului II ai  Concursului  internațional Young People in European Forest, YPEF, Lituania, ediția 2018- Elisa Magda, Alexandra Corcode ( foste eleve ale școlii noastre) și Vlad Cucuiet de la CNAM . Prezentarea realizată de cei trei elevi împreună cu doamna inginer, a vizat un domeniu de maxim interes atât pentru tineri cât și pentu întreaga societate: exploatarea pădurilor în țara noastră. Cea de-a doua parte a zilei a fost dedicata feed beakului activitatii de la ROMSILVA , precum și dezbaterii pe baza studiului realizat de fiecare școala partenera, referitor la curațenia orașului din care vine fiecare partener.  

 

Urmatoarea zi a stat  sub semnul entuziasmului provocat de vizita propusa de școala noastră la Salina Turda, una dintre bijuteriile turistice ale țării noastre și Gradina Botanică din Cluj Napoca, modele de conservare și păstrare a mediului înconjurător, de unde întreaga echipă s-a întors cu un minunat bagaj de amintiri frumoase și cu bateriile încarcate pentru urmatoarea experienta trăită în cea dea-a patra zi în care activitatea desfășurată în Schulleward a venit ca o prelungire firească a zilei precedente. D.na inginer Adriana Bartha ne-a fost și de data aceasta partener, prezentând delegatiilor prezente biodiversitatea arealului pădurii pedagogice, desfășurand jocuri de cunoastere ale diferitelor specii de arbori întalniți, precum și modalităti moderne de protejare a naturii. Dupa amiaza zilei a fost dedicata unui alt spațiu bine conservat și ingrijit, Piatra Fantanele și Colibita. Oaspetii s-au declarat de-a dreptul încantati și uimiți de frumusetea locurilor.

 

 

 

 

 

 

Ultima zi, a fost dedicată firesc, concluziilor , evaluării mobilității și pregătirii urmatoarei întâlniri din primavara anului 2019.

Pe curand....

 Prof.Rodica Tătar- resp. diseminare