Basic Employability and Entrepreneurship Skills at a Young Age - BEES

Proiectul Basic Employability and Entrepreneurship Skills at a Young Age (Competenţe antreprenoriale și legate de piața muncii la vârste timpurii), cofinanțat de Comisia Europeană, Erasmus+ KA2 presupune un parteneriat strategic între școli din țări precum Turcia, Italia, Polonia, Irlanda, Scoția, Spania, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Bistrița fiind coordonatoare. 

Cu o durată de 24 luni (01.09.2016-31.08.2018), proiectul are ca obiectiv principal educarea elevilor din ciclul primar spre dobândirea unor competenţe antreprenoriale de bază şi pregătirea acestora pentru piaţa muncii.

De asemenea, se urmărește dezvoltarea competenţelor numerologice și antreprenoriale, la copiii din ciclul primar, a competenţelor de muncă în echipă, creativitate, flexibilitate și încredere, a celor de comunicare scrisă şi orală, de leadership și time management, a competenţelor digitale şi de limbă engleză a grupului ţintă.

Echipa de la „Ștefan cel Mare" este formată din prof. Lucica Iacob (reprezentant legal), prof. Anca Lazaric (coordonator), prof. Alexandra Stoica (responsabil diseminare), prof. Ana-Maria Tofan (responsabil impact), prof. Monica Buf (responsabil monitorizare și evaluare), prof. Mirela Boca (responsabil monitorizare și evaluare), prof. Cătălin Răzvan Gâmbuță (responsabil IT), prof. Veronica Slăvoacă (responsabil coordonare învățători), prof. Lucreția Borș (responsabil coordonare învățători).

Profesoara Rodica Tătar, în calitate de profesor voluntar și Consilier educativ al școlii, va coordona echipa de voluntari participanți în proiect.

Prezentarea scolii aici


Intalnire transnationala Darica, Turcia

Întâlniri skype

Întâlniri skype cu partenerii din Europa

Elevii şcolii noastre participă periodic la întâlniri skype cu partenerii lor din Europa. În timpul acestor întâlniri ei au ocazia să afle lucruri noi despre prietenii lor din şcolile partenere, află despre activităţile de timp liber ale copiilor de vârsta lor, despre obiceiuri, despre şcoală.

TÂRGUL DE CRĂCIUN

Hai la “Ștefan” de Crăciun și înveți să fii mai bun!

În perioada 19 – 22 decembrie 2016 s-a desfașurat încă o activitate din cadrul proiectului Erasmus+  “Competenţe antreprenoriale și legate de piața muncii la vârste timpurii”,  TÂRGUL DE CRĂCIUN. Elevii claselor primare împreună cu dascălii acestora au realizat decorațiuni și felicitări pe care le-au expus în sala festivă a Școlii Gimnaziale “Ștefan cel Mare”, Bistrița. La acest eveniment au participat și elevi de la Școala Gimnazială “Avram Iancu”, de asemenea s-au expus creațiile unor producători artizanali locali. Vizitatorii târgului au putut cumpăra cadouri inedite, iar astfel au putut contribui la o cauză nobilă. Obiectivele acestei activități s-au referit la aspecte legate de: familiarizarea elevilor din clasele primare cu banii, cu valoarea acestora, cum pot fi cheltuiți cu responsabilitate, cum pot fi economisiți, investiți sau donați. Încă din prima zi târgul a avut un ecou pozitiv în comunitatea locală, atingând un record de vizitatori și de acumulări financiare.  Târgul a avut un scop caritabil, mai precis strângerea de fonduri pentru a ajuta un copil bolnav, care se tratează în străinătate.

Mobilitate- Kildare Place School, Dublin Irlanda

 

Mobilitate Polonia

O nouă experiență, ceva nou de învățat

Diseminare Italia

Activitate de învăţare la IC Pontecagnano Sant’Antonio, Pontecgnano Faiano,    Italia-8-12 mai 2017

Mobilitate Spania

Activitate de învăţare 27.11- 2.12 2017, Avila, Spania

Activitate de învăţare- 4-8 septembrie 2017, Clydebank, Scoţia

Activitate de învăţare- 4-8 septembrie 2017, Clydebank, Scoţia

Conferința de începere a anului doi de proiect

#ErasmusDays 2017 la Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Bistrita Ocazia perfecta de a promova proiectele de tip Erasmus si de a lansa inceperea celui de-al doilea an de proiect BEES Multumim invitatilor pentru participare si pentru cuvintele frumoase! Multumim elevilor pentru implicarea in activitati si pentru nerabdarea cu care astepta activitatile anului 2017-2018.